Spara din kundvagn

Fastbox stängd

{{cart.Info.Name}}

Vad vill du göra med din kundvagn?

GRÖN OMSTÄLLNING

Värmepumpar

Värmepumpar har en enorm affärspotential på den nuvarande marknaden. Solar kan hjälpa dig att hitta rätt produkter och lösningar så att du enkelt kan ta din del av marknaden.

TIll produkterna

Vilken typ av värmepump ska du välja?

Som primär värmekälla

Luft-vatten

Luft-vattenvärmepumpen är en primär värmekälla som kräver vattenburna radiatorer eller golvvärme. En luft-till-vattenvärmepump utnyttjar värmen från luften för att värma upp hemmet och tappvarmvatten. Värmepumpen består av en fläktdel som placeras utomhus och en inomhusdel med tekniken.
Till produkterna
Den billigaste lösningen - lätt att installera

Luft-luft

En luft-luftvärmepump är lämplig som primär värmekälla i ett fritidshus eller som komplement i ett bostadshus. Luft-luftvärmepumpen är den billigaste typen av värmepump som kan installeras i husets alla rum eftersom den inte kräver vattenburna radiatorer eller golvvärme. Värmepumpen kan utvinna energi ur utomhusluften vid temperaturer så låga som -25 °C och skall installeras av behörig kylinstallatör.
Till produkterna
Få värme från marken

Bergvärme

Bergvärmepumpen är en primär värmekälla som kräver vattenburna radiatorer eller golvvärme. Värmepumpen utvinner värme ur marken/berget. En bergvärmepump är tyst och kräver minimalt underhåll. Värmepumpen är placerad inomhus, t.ex. i tvättstugan eller källaren.
Till produkterna
/globalassets/shared/climate-and-energy/solar_icon_heat_pump_blue_rgb.jpg-web_verticalmedia-400x250.jpg

Varför välja en värmepump?

Med en värmepump sparar du energi samtidigt som du får ett behagligt inomhusklimat i bostaden, fritidshuset såväl som på kontoret eller i lagerbyggnaden.

En värmepump ger många fördelar. Den är både miljö- och klimatvänlig. Den är utformad för att utnyttja energi från solen som lagras i mark, berg, hav eller luft i kombination med en liten mängd elektricitet. Den släpper inte ut växthusgaser under drift.

Värmepumpar är också bra för plånboken, eftersom du kan värma upp ditt hem till en lägre elräkning än om du till exempel bara använder elradiatorer. Det betyder att en värmepump är bra för både ekonomin och miljön.

/globalassets/shared/climate-and-energy/heat-pumps/pdd_2023_pompy_ciepa-panasonic-www-1.jpg

Hur effektiv är en värmepump?

För 1 kWh tillförd energi (el) levererar en värmepump vanligtvis mellan 2 och 5 kWh värmeenergi. Effektiviteten beror på olika förhållanden, t.ex. utomhustemperaturen för de värmepumpstyper som hämtar energi från utomhusluften.

I jämförelse minskar ett värmepumpssystem behovet av tillförd energi med 40-80 % jämfört med ett uppvärmningssystem som bygger på el, gas, olja, bioenergi eller fjärrvärme. Om värmepumpen dessutom ersätter system som har drivits med fossila bränslen (olja, gas eller kol) eller bioenergi elimineras lokala utsläpp.

/globalassets/shared/climate-and-energy/heat-pumps/heat-pump-engineer-1874637-format-16-9690desktop.jpg

Få en del av kakan

Den gröna omställningen och olika subventionssystem banar väg för en enorm affärspotential i försäljningen av värmepumpar för både bostäder och industriella tillämpningar. Samtidigt går utvecklingen av ny teknik snabbt framåt och förväntningarna bland dagens konsumenter ökar. De vill utforska, prova och köpa nya tjänster och produkter. Och de vill ha dem nu.

Solar Zero

Att välja produkter från Solar Zero-sortimentet säkerställer en förstklassig produktdokumentation, en EcoVadis-certifierad leverantör och stor tillgänglighet.

Ofta ställda frågor

 • Vilka typer av värmepumpar finns det och vad är skillnaderna mellan dem?

  Vilka typer av värmepumpar finns det och vad är skillnaderna mellan dem?

  Det finns olika typer av värmepumpar och de benämns vanligtvis efter varifrån de hämtar värmen och hur värmen levereras från värmepumpen. En luft-till-luft-värmepump tar till exempel värme från utomhusluften och levererar den som varm luft in i huset. En vatten-till-vatten-värmepump tar värme från vatten i ett borrhål, ett vattendrag eller en sjö och levererar värmen som varmvatten till radiatorer, golvvärme och kranvatten.

 • Hur mycket el kan man spara med en värmepump jämfört med elvärme?

  Hur mycket el kan man spara med en värmepump jämfört med elvärme?

  Elförbrukningen beror på vilken typ av värmepump du har. De flesta har en luft-till-luft-värmepump. Jämfört med elradiatorer eller annan direktverkande elvärme använder en sådan värmepump mellan en tredjedel och hälften så mycket el. Det innebär att du sparar mellan 50 och 65 procent av elen om den inte används för kylning.

 • Hur stor ska en värmepump vara och var ska den placeras?

  Hur stor ska en värmepump vara och var ska den placeras?

  Storleken och placeringen beror på typen av värmepump. Om värmepumpen ska ersätta en oljepanna placeras den i pannrummet och ansluts till rören i det vattenburna värmesystemet. En luft-till-luft-värmepump ska placeras så att den kan leverera varm luft till så stor del av det område som ska värmas som möjligt. Leverantörer av värmepumpar kan ge goda råd om placering och storlek. Det är viktigt att värmepumpen installeras av en certifierad installatör. Detta garanterar en bra placering.

 • Behöver du en annan värmekälla utöver värmepumpen?

  Behöver du en annan värmekälla utöver värmepumpen?

  Om du behöver andra värmekällor beror på vilken typ av värmepump du har och var i landet du bor. Värmepumpar som hämtar värme från marken eller ventilationsluften ger värme oberoende av utomhustemperaturen. Men luft-till-luft- och luft-till-vattenvärmepumpar fungerar dåligt när det blir kallare än minus 25 grader ute. Och det är då du behöver den mest. Därför behöver du vid så låga temperaturer ytterligare en värmekälla utöver detta. En bra och ganska vanlig lösning är att ha en luft-luftvärmepump och en vedeldad kamin. Källa: Aftenposten, Norge

Klimat och förnybar energi

Vi erbjuder ett brett utbud av lösningar inom klimat-, kyl- och ventilationssystem samt solceller och elbilsladdare. Allt du behöver för att driva den gröna omställningen tillsammans med oss.

Se alla våra klimat- och energilösningar
/globalassets/dk/landing-pages/haier/haier_hero.jpg

Haier värmepumpar designade för vardagskomfort

Haiers värmepumpar ger dig ett hälsosamt och behagligt inomhusklimat under alla årstider. Vi har ett brett sortiment av Haier-produkter så att du enkelt kan hitta en som passar dina behov.