Helhetslösning underlättar vardagen på Mekano

Personlig kontakt, snabba leveranser och massor av sparad tid. Familjeföretaget Mekano i Malung AB valde Solar som helhetsleverantör – vilket lett till många fördelar i det dagliga arbetet.

Det familjeägda företaget Mekano i Malung AB är en av Sveriges ledande tillverkare av nyckelfärdiga panncentraler. Panncentralerna tillverkas på plats i Malung för att sedan monteras av egen personal på plats ute hos kund – och det hela är en mycket energieffektiv och anpassningsbar lösning för kunderna. Förtaget är också sedan en lång tid kund hos Solar. 
– Jag kom in i bilden 2014, och då hade det här samarbetet pågått i över tio år. Men det som hänt sedan dess är att vi också övergått till att i princip ha Solar som enda leverantör. Jag köper nog åtminstone 90 procent av grejerna från Solar, säger Andreas Thors, vice VD på företaget.
Fördelarna med att ha Solar som helhetsleverantör är flera, menar han.
– En stor fördel är ju all tid det sparar. Vi är ett litet företag och alla småföretagare vet att tid är en stor bristvara, vi skulle önska att dygnet hade 48 timmar. För mig underlättar det otroligt mycket att jag inte behöver ringa eller maila tio personer när jag ska beställa något. Dessutom går det väldigt fort att få produkterna, ofta har jag dem här dagen efter att jag beställt, säger Andreas Thors, och fortsätter:
– Jag tycker också att Solars webshop fungerar väldigt bra. Det är enkelt att gå in där och hitta vad jag vill ha, själva processen är väldigt smidig och det jag behöver finns oftast i lager. Visst händer det att vi handlar i någon av Solars butiker, men säkert 95 procent av gångerna sker det via webben.
Andreas Thors lyfter också gärna fram den personliga kontakten han utvecklat med Solars personal genom åren.
– Det kan jag ärligt säga, att Solar står för den absolut bästa kontakt jag någonsin haft med en leverantör. Jag har haft väldigt bra kontakt med Solars säljare, men har även en person jag kan ringa när jag kör fast med någon programmering. Jag får alltid en lösning, och det går oftast väldigt fort. Jag har nästan alltid hört av dem inom en dag, även när de haft semester. Det är fantastiskt.

”En stor fördel är ju all tid det sparar””

Andreas Thors,
Vice VD, Mekano Malung

Jens Kryss är säljare på Solar Industry och en av de personer som genom de senaste åren haft mest kontakt med Mekano i Malung.
– Det jag tycker är extra kul och utvecklande med det här samarbetet är att det vuxit fram under många år, och hela tiden utvecklats. I dag ser företaget fördelarna i att ha Solar som en helhetsleverantör, vilket innebär samlade leveranser, minskad administration och att vi kan hjälpa Mekano med hela kedjan av produkter från installations och förbrukningsmaterial till avancerade styrsystem, säger Jens Kryss, och fortsätter:
– Jag tycker också det är väldigt roligt att Mekano faktiskt nyttjar den tekniska kompetensen som vi har inom Solar, det är nämligen något som är unikt med oss och en aspekt som jag tror att en del kunder idag tyvärr missar. Vi kan sitta tillsammans med deras konstruktörer för att tillsammans hitta de bästa lösningarna. Det är också på det här sättet vi vill arbeta; vår målsättning är att bredda oss och ta ett större helhetsansvar i våra affärer. 

 

TEXT: MAGNUS CARLSSON

Vill du veta mer om Solars tjänster?

Läs mer här

solar magasin

För mer inspirerande läsning

                                                                                                                      

Upptäck fler artiklar