Pyset som ingen vill höra

– Solar storsatsar på pneumatik

Uppemot hälften av all tryckluft förloras genom läckage, och när ett så litet hål som 1 mm kan kosta 9 000 kronor om året blir det uppenbart att det finns mycket pengar att spara. Solar har både produkterna och kunskapen som hjälper dig att se över din pneumatik.

Pneumatik är ett av Solars senaste expertområden, ett arbete som inleddes vid årsskiftet efter en mycket stark efterfrågan från kunderna.

– Vi har en nära relation med våra kunder och strävar alltid efter att ge dem det de vill ha. Inom industri och produktion har efterfrågan på pneumatik varit väldigt stor, och det känns väldigt bra att kunna möta den efterfrågan, säger Michael Eriksson, produktchef för pneumatik på Solar, och fortsätter:

– Pneumatik är en viktig del av industrin, som samtidigt interagerar med många av våra andra produkter. För Solar som under lång tid varit ledande inom automationsområdet på automation och PLC blir tryckluften då nästa naturliga steg.

Inom ramen för pneumatik har Solar i dagsläget över 3 000 produkter, men inom kort ska närmare 15 000 produkter finnas i sortimentet. Produkterna kommer huvudsakligen från Solars samarbetspartner SMC.

– SMC är en av världens största tillverkare av pneumatiska komponenter, och de har på många vis samma tankesätt som vi på Solar har, säger Michael Eriksson. SMC är ett högkvalitativt märke med japansk precision som alltid strävar efter högsta kvalitet och att sätta kunden i fokus. Där är vi precis likadana och därför känns det här samarbetet extra roligt. 

Ett av Solars viktigaste erbjudanden som företag är att hjälpa kunderna med deras TCO, Total Cost of Ownership. En del i det är att som en och samma leverantör kunna lösa kundens alla behov, vilket leder till att kundens kostnader för bland annat beställningar, frakt, godsmottagning och administration minskar avsevärt.

– Vi är mer än bara en leverantör, säger Michael Eriksson. 

Helhetsgreppet är otroligt viktigt för oss. Vi har inte bara sortimentet - vi har också kunskapen. Vi delar gärna med oss av den för att göra kundernas vardag lite enklare. Det vi kan göra nu är att skapa ett helhetserbjudande och hjälpa hela Sveriges industri så att den växer snabbare.

När det kommer till företagens helhetskostnader finns det också mycket pengar att spara på just pneumatik. Felaktigt inställd eller läckande tryckluft kostar nämligen pengar; ett hål som är så litet som 1 millimeter i diameter kan kosta upp till 9 000 kronor per år, och förlusterna drabbar så väl miljö som företagets lönsamhet. Det är inte ovanligt att företag förlorar så mycket som 35 – 50 procent av sin tryckluft genom läckage, vilket så klart är en viktig anledning till att se över sin anläggning.

– Här finns det mycket att göra, och vi vill gärna hjälpa våra kunder att hålla koll på sina tryckluftsanläggningar. Dels för att de ska kunna uppnå maximal drifttid, men också för att de ska spara tid, miljö och pengar, säger Michael Eriksson.

– I vårt sortiment finns till exempel smarta energisparprodukter från SMC som gör att man kan övervaka och reducera tryckluftsförbrukningen i anläggningen och på så vis slippa slösa med energin.

 

Pneumatik? Klart vi kan!

På Solar har vi hög kompetens inom pneumatik och vi hjälper gärna till att minska energitappet i din produktion. Läs mer om vad vi kan göra för ditt företag.

Läs mer om Pneumatik på Solar här

Vill du läsa fler artiklar?

Vi har samlat alla artiklar på ett och samma ställe.

Upptäck mer här!