Pneumatik? Klart vi kan!

Vi har hög kompetens inom automation, TCO och pneumatik. Vår egen kompetens inom pneumatik i kombination med kompetensen och produkterna hos vår samarbetspartner SMC ger dig det bästa av världar, det vågar vi påstå.

Till sortimentet

Vill du träffa oss och prata pneumatik?

På Solar har vi hög kompetens inom pneumatik och vi hjälper gärna till att minska energitappet i din produktion. 

Kontakta oss!

Joniserare

Statisk elektricitet är den osynliga källan till många produktionsproblem. Problemet löser du snabbt och effektivt med rätt antistat-lösning. Solar erbjuder tre olika typer av joniseringsutrustning.

Upptäck våra tre joniseringsutrustningar

Solar och SMC ger dig värde för pengarna

Vi väljer våra samarbetspartners noga, precis lika noga som de är när de väljer oss. Vi ser det som ett ömsesidigt uppdrag som ska gynna dig som kund. För vi vill att du ska få ut värde av varje krona du lägger, oavsett om det handlar om pneumatiska komponenter, skräddarsydda lösningar eller support. Vår samarbetspartner SMC utvecklar produkter och lösningar inom industriell automation och är världens största tillverkare av pneumatiska komponenter. En bra match, tycker vi.

När du hör att det pyser då förlorar du pengar

När du hör ett pysande ljud från tryckluftsanläggningen då vet du att det kostar pengar. Ett litet hål på 1 mm i diameter kan kosta dig upp till 9 000 kr/år. Energiförluster som belastar både din lönsamhet och vår gemensamma miljö. Ett konstaterat faktum är att 35 – 50% av tryckluften förloras genom läckage. Med den kunskapen på hand inser man att tryckluft är ett av de områden där industrin kan göra stora energibesparingar. På Solar har vi hög kompetens inom pneumatik och vi hjälper gärna till att minska energitappet i din produktion.

Hållbar kraft i produktionen

Vi hjälper dig att hålla koll på din tryckluftsanläggning så att du kan nå maximal drifttid, samtidigt som du sparar både miljö, tid och pengar. Med smarta energisparprodukter från SMC kan du övervaka och reducera tryckluftsförbrukningen i din anläggning så att du slipper slösa med energin.

Våra produkter

Vi har en bred palett av produkter till pneumatiska styrningar, som exempelvis slangar och kopplingar, cylindrar, ventiler samt smarta lösningar. Ett sortiment som hela tiden växer och anpassas efter de behov som finns på marknaden.

TCO, att se bortom inköpspriset

Vi förstår TCO. Vi hjälper dig att nysta och ta hänsyn till alla de faktiska kostnader som uppstår under en produkts livscykel. Resultatet visar att kvalitet alltid lönar sig och att en högre investeringskostnad nästan uteslutande ger en lägre totalkostnad över tid.

Läs mer

Solar webshop är öppen dygnet runt

I vår webshop kan du enkelt beställa det du behöver när du har tid. Här väljer du både produkter och leveranser på minuten så att du säkert får allt på plats i rätt tid och till rätt plats.

Se vårt utbud och handla

Leveranser till rätt tid och plats

Att du får det du behöver i rätt tid och på rätt plats är en självklarhet. Vad rätt tid är bestämmer du – vi har ett stort antal olika leveransalternativ oavsett om din tid är knapp eller inte.

Se våra leveranstjänster

Pressrelease - Pneumatik

Läs mer här