Stäng Fastbox Maxi

Din Fastbox är nu en Fastbox Maxi på grund av produkten som är tillagd till din Fastbox. Läs mer om Fastbox via länken:

Fastbox
Spara din kundvagn

Fastbox stängd

{{cart.Info.Name}}

Vad vill du göra med din kundvagn?

Rätt ljus på tillvaron

                                                                                                                                                                                                                                              

”Vi talar inte enbart om bättre miljöer för oss människor att vistas i, eller de rena kostnadsbesparingar man uppnår med en modern belysning. Vi pratar även om miljöbesparingar” Stephan Hesselgren, affärsområdeschef, solar light

Att sätta rätt ljus på tillvaron är viktigt för både trivsel och effektivitet. Att skapa rätt belysning handlar om var det ska lysa. Offentliga miljöer, arbetsplatser och skolor kräver proffsinsatser medan det egna hemmet är enklare att belysa. Men visst handlar belysning om mycket mer än att sätta upp en armatur. Framförallt i miljöer där många människor vistas - där handlar det om ljusberäkning, ljusplanering och applikationsanpassade lösningar. 

Som installatör är man proffs på installationer. Som installatör ska man inte samtidigt behöva vara ett ljusproffs för att ha möjlighet att erbjuda sina kunder skräddarsydda belysningslösningar. Att veta vad en modern belysning betyder för människa, miljö och plånbok är bra att ha koll på, men fokus ligger trots allt på att installatören kan utföra själva jobbet med att få belysningen på plats. 

– När det kommer till val av produkter, ljusberäkningar och även projekteringar paketerar vi så att jobbet för installatören blir enkelt och tidseffektivt. Vi är kompetenser som samarbetar och kompletterar varandra helt enkelt. Det är omöjligt att ensam vara proffs på allt.  Det säger Stephan Hesselgren som är affärsområdeschef för Solar Light - belysningssegmentet på Solar.

Sparar både pengar och miljö
Stephan menar att belysning ska ses som en långsiktig investering och inte värderas på pris per enhet som ibland är fallet. Genom ökad kunskap om belysningens effekt på oss människor, vår ekonomi och vår gemensamma miljö kan han se en nyvaknad medvetenhet hos många. Något som han välkomnar.

– Vi talar inte enbart om bättre miljöer för oss människor att vistas i, eller de rena kostnadsbesparingar man uppnår med en modern belysning. Vi talar även om miljöbesparingar. Något som man kanske inte alltid tänker på när man talar om belysning, säger han.

Miljöbesparingarna handlar om att de nya smarta belysningslösningarna förbrukar mindre energi och släpper ut lägre halter av koldioxid. Miljömedvetenheten är generellt hög bland allmänhet och företag vilket driver på intresset för ny hållbar belysning allt tydligare och allt snabbare.

– Intresset ökar stadigt och i takt med den ökar också behovet av kompetens som kan ljusberäkna, ljusplanera och skräddarsy lösningar för varje specifikt projekt eller enskild applikation. Den kompetensen finns hos oss, säger Stephan.

En värld av ljus
Genom Solar Light får installatören bokstavligt talat tillgång till en hel värld av ljus. Ett erbjudande som per automatik blir installatörens erbjudande till sin kund. Oavsett vilken belysning det handlar om – interiör, industri, nödbelysning, downlights, allmänbruksbelysning, utomhusbelysning eller ljusstyrning så finns valmöjligheterna.

– Vi har ett både djupt och brett belysningssortiment för alla typer av byggnader, från små till stora, från bostäder till industrier. Allt är noga utvalt för att förenkla belysningsprojekteringen och produkterna kommer från Europas ledande belysningsleverantörer, säger Stephan. 

Tidigare in i byggprojekten
Stephan menar att det är viktigt att komma in med belysningsplaneringen i de större byggprojekten i ett tidigare skede än vad som ofta är fallet idag. Idag kommer belysningen ofta sent in i byggprocessen vilket gör att belysningslösningarna inte alltid blir de mest optimala. 

– Genom att våra ljusexperter kommer in tidigare i processen skapas rätt förutsättningar för en väl genomtänkt och applikationsanpassad belysning. När slutprodukten är paketerad lämnar vi över till installatören som slutför arbetet, säger Stephan som menar att samarbetet med installatören är en förutsättning för att göra erbjudandet attraktivt för de stora byggbolagen.

– Vi behöver skapa långsiktiga samarbeten med installatören. Vi behöver varandras kompetens och att hitta bra sätt att samarbeta ger oss båda nya ingångar till nya spännande projekt, säger han.

 

Text: Anne Svedberg

Nyfiken på Solar Light?

Läs mer om våra belysningskoncept och hitta inspiration!

Upptäck mer här

För mer inspirerande läsning

upptäck fler artiklar här!