Spara din kundvagn

Fastbox stängd

{{cart.Info.Name}}

Vad vill du göra med din kundvagn?

Solceller

Dags att beställa produkter till din installation?

Upptäck vårt utbud av produkter till dina solcellanläggningsinstallationer.

Se vårt utbud och handla

Goda skäl att välja solel

Genom att producera el med hjälp av solen används en gratis energikälla som i princip är oändlig. Det är en miljövänlig elproduktion som bidrar med minskade växthusgaser och med installationen är man med och påverkar till att målet 100% förnyelsebar energiproduktion kan uppnås.

Med medvetenheten om hur mycket man kan producera och hur mycket man gör av med kan man styra mot en högre grad av självförsörjning i hushållet. Den överskottsel som eventuellt uppstår kan säljas till elbolag och på så sätt bidra med minskade elkostnader. Med egen producerande el påverkas man mindre av elmarknadens upp- och nedgångar.

Färdigmonterade och testade anläggningar är mer eller mindre självgående och kräver litet underhåll p.g.a. få rörliga delar. Dessutom krävs inget bränsle och det skapas inga utsläpp, ljud eller lukter.

Produktområden

Upptäck vårt utbud, direktlänkar nedan till respektive produktområde i webshop:

 

Solceller

Montagesystem

Kabel

Buntband

MC-4 kontakter

Växelriktare

Lastfrånskiljare DC

Åsk- och Överspänningsskydd

Jordfelsbrytare

Se alla produktområden

Behöver du kabel till din solpanelsinstallation?

PV1-F är en halogenfri, dubbelisolerad samt UV-och väderbeständig kabel. Godkänd enligt 50618 och TÜV. Brandspridningsklass EN60332-1-2. Finns i areorna 4mm² och 6mm².

Gå till webshop

Växelriktaren, solcellsanläggningens hjärta

Dags att välja växelriktaren som passar till din installation. Välj mellan modellerna ex Symo, Primo, eller Eco.

Gå till webshop

Lastfrånskiljare DC för solpanelsanläggningar

4-polig lastfrånskiljare, IP66, med tydlig lägesindikering som är låsbar i frånläge . Finns från 16A upp till 55A . Kabelgenomföring sker via kapslingens knockouts (max M25). Är avsedd för placering före växelriktaren.

Gå till webshop

Installera en billig livförsäkring hos dina kunder

Minska risken för skador och bränder i fastigheten med någon av våra jordfelsbrytare.

Gå till webshop

Integrerade solceller, en lösning för framtiden

Tror du fortfarande att solceller är synonymt med stora, klumpiga enheter som gör byggnader ovanligt fula? Då är det hög tid att tänka om! Framtidens lösning stavas integrerade solceller och är både snygg och smart. I Solar Magasin kan du läsa om hur Kinds pastorat i Halland installerade integrerade solceller på ett av deras församlingshem.

Gå till intervjun

Hänger du med i den växande solelsmarknaden?

Du känner säkert till att många investerar i solcellsanläggningar till sina privatbostäder och kommersiella byggnader, men ser du möjligheterna för dig? Solcellsanläggningar installeras oftast innanför mätaren vilket gör att du kan sälja både produkten och installationen som en totalentreprenad. I denna kurs lär du dig hur du säkert installerar en solcellsanläggning och vilka standarder som gäller.

Läs mer om kursen och boka

Har solcellsanläggningen rätt skydd?

När blixten slår ned skapas magnetfält som inducerar överspänningar i spänningssatta ledningar upp till 2km från nedslaget. Överspänningar påverkar både AC- och DC-ledningar och är ett hot mot solcellsanläggningens växelriktare eftersom överspänningar är tillräckligt starka att slut enheten. Man kan skydda mot indirekta blixtnedslag genom att installera överspänningsskydd och funktionsutjämning, eller skydda den mot direkta blixtnedslag med åskledare, överspänningsskydd och funktionsutjämning.

Fördjupa dig med solcellsguiden

SEK Handbok solceller, du har väl ett exemplar?

Med den helt nya solcellshandboken SEK Handbok 457 Solceller får du viktiga kunskaper om solcellsanläggning; elinstallationsregler, planering, montage, dokumentation, underhåll osv. 

Köp handboken

Tjänster som förenklar din vardag

Vi vet hur viktigt det är att leveranser sker i rätt tid och på rätt plats, att styrning och flöden i industrin alltid fungerar, att projekteringar är grundligt genomförda och att man ibland vill hyra istället för att köpa. Därför har vi utvecklat ett antal tjänster som ska göra din vardag smidigare. 

Upptäck våra logistiklösningar