Marine

Hög kompetens, brett produktsortiment och bra logistiklösningar inom sjöfartssektorn

 

 

Stärk din konkurrenskraft inom sjöfartsnäringen

I en tuff bransch är det viktigt att driva verksamheten på optimalt sätt och undvika kostsamma inköpsprocesser och onödiga kostnadsposter. Allt fler företag inser värdet av att implementera smartare lagerlösningar, konsolidera leverantörer och skräddarsy logistiken.

Vår långa erfarenhet inom segmentet Offshore och Marine har säkrat oss ett brett och anpassat sortiment så att du som kund kan hitta de produkter du behöver inom kablar och kanaler, automation, belysning, nätverk och säkerhet men också andra relevanta produkter inom pneumatik, verktyg, arbetskläder, teknik och mekanik.

Vi hjälper våra kunder att hitta gröna lösningar.

Kontakta oss

Har du frågor eller vill ha mer information?

Kontakta

Karl Johansson
KAM Key Account Manager Mobile +46 725 42 11 66
E-mail karl.johansson@solar.se

Eller fyll i kontaktformuläret så kontaktar vi dig!

Fyll i formuläret
Optimerat sortiment

Brett leverantörsnätverk

Vårt breda leverantörsnätverk säkerställer ett allsidigt och solitt sortiment. Hos oss finns såväl kända varumärken som nischade leverantörer kopplade till sjöfartsnäringen och marina underleverantörer representerade. Vi levererar produkter inom el, automation, pneumatik och verktyg.
Gå till webbutiken
Kompetenscentrum

Teknisk rådgivning

Vi har ett kompetenscentrum som vänder sig speciellt till sjöfartsnäringen. Våra duktiga rådgivare svarar gärna på tekniska frågor som rör produkter och system, val av nya komponenter och byte av befintliga produkter med mera.
Kontakta oss
Internationellt företag

Nära samarbete

Solar har ett internationellt förhållningssätt till det marina segmentet. Vi samverkar mellan länder för att kunna erbjuda dig som kund det bästa och bredaste utbudet. Detta säkerställer att våra kunder snabbt får tillgång till resurser och produkter.
Skicka e-post
97 % leveranssäkerhet

Pålitliga leveranser

Vi vet hur viktigt det är att du får dina leveranser i tid och till rätt adress och att produkterna håller hög kvalitet. Med vårt breda utbud av logistiklösningar kan vi alltid hitta den bästa lösningen för dig.
Läs mer

Vi kan vår bransch!

Solar är ett av norra Europas ledande inköps- och tjänsteföretag. Med erfarna produktchefer och tekniska experter är vi rustade för att hjälpa våra kunder att nå sina mål.

Vår erfarenhet av att anpassa till och tillgodose behov och krav inom branschen har resulterat i ett brett och relevant produktsortiment. För att stärka våra kunders konkurrenskraft och marknadsposition erbjuder vi strategisk rådgivning och underlättar integrerade digitala lösningar.

Läs mer

Så samarbetar vi med våra kunder

Odfjell Drilling

Digitala processer

Odfjell Drilling behövde en leverantör och affärspartner med ett digitalt upplägg. Det var också en förutsättning att partnern var innovativ och hade betydande kunskap om Odfjells affärsverksamhet. Det var utgångspunkten för dem när de valde att teckna avtal med Solar.
Läs mer
Scanel International

Säkrar lönsamheten

För företag som verkar inom värdekedjan för vindkraftverk till havs är ett av de viktigaste kriterierna att följa ett tidsschema enligt det danska offshoreföretaget Scanel International AS. Med verksamhet i över 30 länder kommer även den minsta avvikelsen att få betydande konsekvenser för företagets lönsamhet.
Läs mer
Scada International

Stärker konkurrenskraften

SCADA ökar effektiviteten inom inköp och produktion med Solars kittjänst. Genom samarbetet med Solar får de nu ett kit från en enda leverantör i stället för 40 produkter från fem olika leverantörer.
Läs mer
Aibel

Ett långsiktigt samarbete

Solar Norge har ett ramavtal med Aibel för inköp och tjänster. Att upprätta ett ramavtal är ett viktigt bidrag till framtida värdeskapande. Genom ett gemensamt mål om ständiga förbättringar har vi ett nära och långsiktigt samarbete med huvudfokus på transaktionskostnader, standardisering och datautbyte.
Läs mer
Allt du behöver

Se vårt kompletta urval av kablar

Vi samarbetar med norska och europeiska kabelfabriker. Våra kabelexperter är väl insatta i branschens utmaningar och ständigt förändrade behov och har ett konstant fokus på att kunna erbjuda kostnadseffektivare kablar. Detta görs ofta genom specialanpassade hybridkablar som kraftigt minskar installationstiden. Solars produktsortiment, expertis, erfarenhet och leverantörsnätverk säkerställer att du som kund har tillgång till det du behöver.
Utforska
Automation

Nära samarbete med de största i branschen

För det marina segmentet levererar vi ett antal speciallösningar inom automationsutrustning som säkerställer en hög grad av styrning och effektivt utnyttjande. Vi har ett nära samarbete med de största producenterna av automationsprodukter och säkerställer kort leveranstid tack vare en effektiv distribution.
Se urvalet här
Siemens

Enkelt och smidigt att beställa Siemens

Med cirka 20.000 Siemensprodukter är vi nordens största distributörer och sortimentet finns lättillgängligt för dig i vår e-handel. Med vår certifiering Value Added Reseller hjälper vi dig gärna när du behöver expertis om produkter och lösningar.
Upptäck Siemens
Schneider Electric

Ett smidigare sätt att hitta rätt produkt

Schneider Electrics produkter och lösningar för automation och styrning täcker in hela spektret inom industri-, infrastruktur- och byggsektorn – från programmerbara reläer till rörelsekontroller och gränssnittsmoduler för användning i allt från enkla maskiner till komplexa processystem.
Upptäck lösningen

Konsolidera dina inköp hos oss

Under de senaste två åren har vi utökat sortimentet med över 50 000 nya produkter. Genom att kombinera ett bredare utbud, effektiv logistik och digital tillgång vill vi bidra till våra kunders värdeskapande.

 

 

 

Läs mer

Brett utbud av olika tjänster

Tjänster

Logistik och tjänster anpassade till sjöfartsindustrin och industrin! Läs mer om bl.a. VMI, kit, varuautomat, lastbil, Cross docking, etc.
Läs mer

Transportlösningar

Vi på Solar hanterar allt från krav på specialleveranser till kontroll över varuflödet på byggarbetsplatsen. Vi har rätt lösningar för dig oavsett om det handlar om varor av skrymmande storlek, leverans till avlägsna platser eller andra speciella behov.
Läs mer

Varuhantering

Med rätt märkning och förpackning av dina varor kan din arbetsdag bli mycket effektivare. Vi har lösningar som kan tillgodose dina behov av specialmärkning av varor för större projekt eller mellanlagring av varor för kompletta leveranser.
Läs mer

Lagerlösningar

Behöver du stabilitet i varuflödet och tillgängliga varor dygnet runt? Vill du lägga mindre tid på lagerstyrning och administration och mer tid att få jobbet gjort?
Läs mer
Solar Plus

Hög kvalitet till rätt pris

Täcker upp till 80% av vad du behöver för det dagliga servicearbetet.
Läs mer om Solar Plus
Solar Cable

Professionella kablar till konkurrenskraftiga priser

Täcker hela ditt köpbehov i dessa kategorier.
Läs mer om Cable

Industribelysning för alla typer av miljöer

Våra produkter inom industribelysning är noga handplockade och här finns rätt sorts belysning för alla typer av industrimiljöer.
Läs mer
Solar Tools

Brett utbud av verktyg

Med Solar Tools finns det högkvalitativa produkter till konkurrenskraftiga priser.
Läs mer om Tools