Solar Magasin no.1 2022

Nu är årets första Solar Magasin här

TREVLIG LÄSNING!

Ledare

Ledare av vår Sustainability Manager, Solar Sverige, Joanna Uckelstam

Idag ringer min väckarklocka tidigt för jag ska åka till Halmstad och träffa mina kollegor! Jag känner mig förväntansfull och jag ser fram emot att människor jag inte har sett live på ett bra tag. Resan från Göteborg går med tåg och jag njuter av att se landskapet utanför tågfönstret susa förbi. Fina skogsområden, öppna landskap och vackra sjöar, och pricken över i:et är när tåget kör igenom Varberg där Kattegatt och Apelvikens breda strand uppenbarar sig i all sin prakt. Wow, vi har det verkligen så vackert omkring oss!
Läs Joannas ledare
Solar Light

En kilometer armatur, inget problem för vårt Light-team

Hos Ångströmlaboratoriet i Uppsala bedrivs delar av Sveriges mest avancerade forskning, och när labbet behövde byta ut sin belysning stod man inför en utmaning utöver det vanliga. Solar Light tog sig an uppdraget, och en kilometer armatur senare kan labbpersonalen nu arbeta i ett ljus som är bättre än någonsin.
Läs om Solar Lights lösning
Göteborgsvarvet

Succén är tillbaka! Team Solar laddar inför världens största halvmarathon

- Du springer väl med Team Solar? Det har varit två tråkiga år då pandemin har ställt in årets höjdpunkt. Men den 21 maj är Team Solar äntligen tillbaka på Göteborgsvarvet – och vi är mer taggade än någonsin!
Läs om allt som händer den 22 maj
Hemma hos programledaren

Mark Isitt om sitt eget drömboende

 

Mark Isitt är arkitekturkritikern som blev folklig genom att visa upp Sveriges mest spektakulära husbyggen i TV4. Själv har han dock aldrig byggt något, och lär inte heller göra det. Han lever nämligen redan sitt drömliv – i en gammal lägenhet i Köpenhamn.

 

Läs reportaget
Hållbarhet

Tillsammans gör vi skillnad, nu skalar vi upp vårt hållbarhetsarbete

Att vi på Solar tar hållbarhet på allvar vet du redan. Men nu tar vi vår – vilket våra partners kommer att märka av på flera olika sätt.
Läs om våra klimatmål
Elbilsladd

Logistik nyckelfråga när ChargeNode elektrifierar Sverige

Försäljningen av elektrifierade bilar har exploderat de senaste åren, och en av de stora utmaningarna har därför blivit laddning. Hur ska alla elbilsägare kunna ladda sina bilar på ett smart och effektivt sätt? Det snabbväxande Göteborgsbolaget ChargeNode har ett helt nytt sätt att lösa problemet – och till sin hjälp har de Solar som logistikpartner.
Läs om ChargeNodes lösningar
Logistiklösningar

Unik bro sätter Helsingborg på kartan med Solar som logistikpartner

Helsingborg har fått ett nytt landmärke med den nya Varvsbron binder samman Helsingborg C och Oceanhamnen på ett lika smart som vackert sätt. Bygget av bron har varit mycket komplext, och som leverantörspartner har Solar spelat en nyckelroll i projektet.
Läs om Varvsbron
Solar School

Här är årets bästa kurser

Två år av pandemi har fått de flesta att prioritera ner vidareutbildning. Lina Lette, ansvarig för Solar School, förklarar varför det nu är viktigare än någonsin att återvända till skolbänken.
Läs mer och hitta dina kursfavoriter
Recept

Laga köttfärssås – som Timbuktu

Timbuktu är inte bara en av Sveriges omtyckta artister – han är också ett stort fan av köttfärssås i alla dess former. I boken Köttfärssås går Jason Diakité tillsammans med Joel Åhlin och Harald Wachtmeister till botten med Sveriges kanske flitigast lagade vardagsrätt, som kan varieras på oändligt många vis. Här bjuder vi på några av de bästa recepten från boken!
Till recepten
Notiser

Matnyttiga notiser från oss!

Vi har valt ut matnyttiga nyheter från våra egna hyllor och verksamhet. Upptäck ännu fler produkter i vår e-handel, eller varför inte ladda ner vår app, Solar Mobile. Därifrån kan du filtrera precis efter dina behov.
Till våra notiser

               Sidor  

1  2  3  4  5  6  7  8  9  10 11