Nyhet!

Solar Magasin no.2 2020

"Samtidigt i nuet och i framtiden"                                                                                                                                                                                                 

I detta nummer av Solar Magasin får du möta både nuet och framtiden. Ett nu där pandemin är ständigt närvarande men med en påminnelse om att det fanns en verklighet även före Corona. Marianne Hag, Head of Digital Customer Experience

Ledare

Samtidigt i nuet och i framtiden

Till ledaren

Lyckas med larm

Göteborgsföretaget Serventus har länge varit framgångsrikt inom el, VVS och bygg. Sedan en tid tillbaka arbetar man även med larm – vilket har resulterat i en rejäl boost av försäljningen.

Upptäck mer här

Nytt ljus på Ängenäs

Hur skapar man bra resultat med liten budget? Genom att samarbeta! När Melleruds kommun ville bygga ett nytt boende i Ängenäs krävde man samverkan redan i upphandlingen – vilket ledde till ett resultat som överträffat alla förväntningar.

Läs mer här

Lysande lösning – Därför älskar alla Plejd

Över en natt blev Plejd ett av Sveriges mest hajpade bolag. Fem år senare har ingenting ändrats förutom att man nu installerat närmare en miljon enheter. Nyckeln för att behålla ledarpositionen: Att alltid vara elektrikernas favorit.

Läs hela artikeln här

-Så lyckas du med solceller!

Att solceller blir allt mer populärt har inte undgått någon. Vi bad solcellsexperten Martina Thalwitzer svara på de vanligaste frågorna.

Läs om Martinas tips här

En ny möjlighet - Så lyckas du med videomöten!

I Coronatider har många branscher lärt sig att videokonferens kan ersätta vissa fysiska möten – och att det dessutom kan spara både tid och pengar. Videoexperten Henrik Arnbert berättar hur installatörer kan tänka för att ta nästa steg vad gäller kundmöten.

Upptäck mer här

Lärlingskrisen

Coronakrisen har inte bara inneburit att många företag tillfälligt fått mindre att göra. Den har också halverat antalet lärlingsanställningar i Sverige – och nu riskerar branschen att stå inför den största kompetensbristen i modern tid.

Läs mer här

Svarta blandare och fejkad marmor– här är framtidens badrumstrender

Kakelplattorna blir enorma, belysningen smart och badkaret återuppstår. Solar Magasin tog hjälp av en av Sveriges främsta inredningsarkitekter för att förutspå morgondagens badrumstrender.

Upptäck mer här

Solar School gör digital omställning

Solar School har anpassat verksamheten för att passa in under rådande pandemi. Nu kan du ta del av lika bra utbildningar som förut – där du befinner dig!

Läs mer här

Rörigt värre – Det här behöver du veta om de nya VVS-reglerna

Från och med årsskiftet gäller nya branschregler för alla som arbetar med VVS. Björn Rydetorp, Produktchef för System Vatette förklarar de viktigaste nyheterna.

Läs mer om reglerna här

Recept

Sveriges största matbloggare Jenny Warsén är aktuell med den nya kokboken ”Snabbt gott & billigt” – här är två av de mest populära recepten från boken.

Till recepten

Korsord

Ladda ner korsorden, skriv ut och ha något att pyssla med under kalla höst och vinterkvällar. Lycka till!

Ladda ner här

               Sidor  

1  2  3  4  5  6  7  8  9  10 11