Solar Magasin nr.1 2019

Anders Öfvergård kommer aldrig sluta snickra

Byggnadsingenjör, reklamare, krögare, snickare, butiksägare och programledare. Anders Öfvergård har haft många titlar genom åren – men trots över 30 år i yrket har han alltid haft kvar byggandet i sitt liv.

– Att arbeta med händerna är det bästa jag vet, säger han.

Läs hela intervjun

Lysande exempel på lyckat samarbete

När Bygg-Göta skulle renovera en stor kontorsfastighet på Kämpegatan i Göteborg kopplades Solar Light in i ett tidigt skede. Efter ett väl fungerande samarbete kan de nyinflyttade hyresgästerna nu arbeta i ljuset av specialanpassade lösningar som är lika snygga som praktiska.

Upptäck mer här

Förbättra lönsamheten med högre timpriser

Alla vill tjäna mer pengar, men att ta oskäliga påslag på material är inte en lösning som fungerar i längden. Reijo Mustonen på Installatörsföretagen berättar hur du gör för att maxa lönsamheten – utan att skada förtroendet.

Läs mer här

Pyset som ingen vill höra

Uppemot hälften av all tryckluft förloras genom läckage, och när ett så litet hål som 1 mm kan kosta 9 000 kronor om året blir det uppenbart att det finns mycket pengar att spara. Solar har både produkterna och kunskapen som hjälper dig att se över din pneumatik.

Läs mer här

Så lyckas du online!

Effektivt, enkelt – och inte minst extremt lönsamt. Det finns många anledningar för dig att bli duktig på digital marknadsföring. Så här gör du för att lyckas!

Läs mer här

Ökad effektivitet på SCA i Ortviken

Ett mer relevant, levande sortiment och högre effektivitet i alla led. Det är två av de absolut största fördelarna för SCA i Ortviken, sedan de började använda sig av Solars tjänst VMI Lagerstyrning. Solar Magasin fick en pratstund med Martin, Jesse och Matilda om hur tjänsten har gjort deras vardag mer effektiv.

Läs mer här

Team Solar springer förBi

Att mänskligheten står inför stora utmaningar är ett faktum. Temperaturer stiger runt om på jordklotet och många arter i djur- och växtriket är hotade. Det har blivit en självklarhet att vi alla måste dra vårt strå till stacken. Så även för oss på Solar Sverige!

Läs mer här

Så lyckas du med sommarpizzan

Det är fantastiskt gott och variationsmöjligheterna är oändliga. Dessutom är det faktiskt enklare än du tror. TV-kocken och matentreprenören Lisa Lemke berättar hur du gör för att lyckas med hemmapizzan i sommar.

Läs mer här

Personskyddsautomater – en lösning som alla vinner på

Gör din kund mer nöjd och passa samtidigt på att tjäna extra pengar tack vare högre marginaler. Leif Hallén på Hager berättar varför personskyddsautomater borde vara en viktig del av alla installatörers vardag.

Läs mer här

Så håller du formen i sommar!

Semestern: Efterlängtade badstränder och grillkvällar... Journalisten och träningsexperten Magnus Carlsson förklarar hur du ska tänka för att hålla formen i sommar – utan att gå miste om allt som är roligt.

Läs mer här

Lika rättigheter och möjligheter – en viktig fråga för alla

På Solar arbetar vi aktivt för att alla ska ha lika rättigheter och möjligheter. Under tre år med intensivt arbete kring bland annat jämställdhet har vi gjort en fantastisk resa på många plan. Nu visar vi gärna vägen för andra som vill göra samma resa!

Läs mer här

Nöjdare medarbetare och bättre resultat

I stressen som fullbokad installatör är det lätt att prioritera ner den viktigaste tillgången av dem alla: de egna medarbetarna. Marie Fernestål på Solar School berättar varför utveckling och utbildning är nyckeln till framgångsrikt företagande.

Läs mer

SOLAR FYLLER 100 ÅR

Att tiden kan springa förbi kan väl alla mer eller mindre relatera till. Att det rör sig om en period på 100 år är desto ovanligare. 2019 är året Solar firar 100 år och det vill vi fira tillsammans med dig.

Läs mer här

               Sidor  

1  2  3  4  5  6  7  8  9  10 11