Industri

Vi levererar produkter och tjänster som optimerar ditt företag.

Som en proaktiv partner kan vi hjälpa till att konsolidera inköp, digitalisera processer och optimera logistik, så att du minskar totala kostnader och ökar värdeskapandet för ditt företag.

Se vårt produktutbud här

Din partner i den gröna omställningen

Navigera i den nya normen: Utmaningarna med att minska CO2e-utsläppen

Kraven kring hållbarhet för företag ökar hela tiden. EU:s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) ställer omfattande krav på vilken information som ska presenteras i företagens hållbarhetsrapportering och är utarbetad i enlighet med de obligatoriska europeiska standarderna (ESRS), som täcker hela skalan av miljö-, sociala och styrningsfrågor. CSRD gäller från 2024 för större börsbolag med fler än 500 anställda och kommer att förlängas till 2026 till att omfatta små och medelstora börsbolag.

För att möta dessa krav och för att nå Parisavtalets mål, för att mildra klimatförändringarna, måste vi alla arbeta för att påskynda den gröna omställningen.

Det innebär att minskning av scope 1- och 2-utsläpp i den egna verksamheten och scope 3-utsläpp över hela värdekedjan blir allt viktigare för att uppfylla lagkraven för hållbarhetsredovisning.

Egen drift
Att minska CO2e-utsläppen i den egna verksamheten innebär utfasning av fossila bränslen och att endast använda certifierad eller egenproducerad förnybar energi samt säkerställa användningen av energieffektiva lösningar i t.ex. belysning och ombyggnad till eldrivna tjänstebilar.

Utsläpp i värdekedjan
Utsläppen från upp- och nedströmsvärdekedjan är vanligtvis den största delen av de CO2e-utsläpp som ett företag står för. Att arbeta med detta är komplext och kräver samarbete med leverantörer och kunder, då det t.ex. omfattar köpta produkter och tjänster, bränsle och energi, transport och distribution, avfall, personalpendling, tjänsteresor, uttjänt behandling och användning av sålda produkter. Inköp och försäljning av produkter och råvaror med mindre påverkan på miljön innebär t.ex. implementering av en uppförandekod för leverantörer, genomföra riskbedömning due diligence, kräva ömsesidig transparens om CO2e-utsläpp, leverera miljöproduktdokumentation och föra ut energieffektiva produkter och lösningar med lång livslängd på marknaden.

Låt oss hjälpa ditt företag i din gröna omställning.

/globalassets/shared/business-areas/industry/mro/kanban-mro.02-22-block-square-_se.jpeg

Lita på vår expertis

Våra tekniska produkt- och tjänstespecialister hjälper dig att hitta de bästa lösningarna och produkterna.

Du kan få support inom områdena industriell automation, hållbarhet och energibesparande lösningar, kommunikation och säkerhet, belysning. Samtidigt kan du också få hjälp med logistik och lagerhantering.

Med Solar får du lösningar som gör skillnad för din verksamhet.

Behöver du support kan du kontakta oss via kundcenter@solar.se eller ring: 0771-111 100

Den bästa industriella belysningen i en överblick

Låt dig inspireras och se de senaste trenderna inom industriell belysning i Solar Light's nya industriella broschyr. Upptäck också nya produkter och tekniker som gör det möjligt för dig att uppfylla de nya EU-kraven. 

Läs broschyren

130 000 produkter

Du hittar allt från belysning och verktyg till de viktigaste reservdelarna som ser till att produktionen inte stannar.
Gå till E-handeln

97% leveranssäkerhet

Solar har lång erfarenhet av logistik, och med våra olika logistiktjänster hittar vi alltid den lösning som passar ditt företag bäst.
Se våra logistiklösningar

25% extra värde

Våra kunder upptäcker ofta upp till 25% nytt värde genom att använda en total finansiell strategi för inköpsuppsättningen.
Läs mer om TCO

Apparatskåpsbyggare

Vi hjälper dig optimera effektiviteten. Vi erbjuder moderna och flexibla lösningar för att hjälpa dig att optimera din vardag. Hos oss har du allt du behöver under ett tak och vi hjälper dig med verksamhets-anpassade tjänster och produkter.
Läs mer

Maskintillverkare

Vare sig du ska ta fram en prototyp, leverera en specialbyggd maskin eller kör tillverkning i större serier vill du ha en leverantör som kan leverera snabbt.
Läs mer

Livsmedelsindustri

Uppfyller branschens stränga krav inom livsmedelsindustrin.
Läs mer

Fastighet

När allt måste fungera finns vi där för dig. Att skapa trygghet för hyresgästerna. Allt måste fungera, från daglig service och underhåll till totalrenovering. Allt finns i vår webshop och app.
Läs mer

Marin

Hög kompetens, brett utbud och bra logistiklösningar inom marin sektor.
Läs mer

Telecom & infrastruktur

Telecom & infrastrukturen är något som skall leva under en lång tid i er verksamhet. Vi hjälper dig att hitta en lösning som passar era förutsättningar.
Läs mer

Säkerhet

Det ställs stora krav på att skydd och kontroll av olika miljöer. Vi har allt som täcker ert behov.
Läs mer

Konfiguratorer

Upptäck konfiguratorer som hjälper dig hitta rätt produkter till rätt ändamål. Vi länkar dig vidare till utvalda leverantörer där du kan välja dina produkter och sedan bara importera in dem i vår kassa och beställa.

Läs mer
Solar Plus

Hög kvalitet till rätt pris

Täcker upp till 80% av vad du behöver för det dagliga servicearbetet.
Läs mer om Solar Plus
Solar Cable

Professionella kablar till konkurrenskraftiga priser

Täcker hela ditt köpbehov i dessa kategorier.
Läs mer om Cable

Industribelysning för alla typer av miljöer

Våra produkter inom industribelysning är noga handplockade och här finns rätt sorts belysning för alla typer av industrimiljöer.
Läs mer
Solar Tools

Brett utbud av verktyg

Med Solar Tools finns det högkvalitativa produkter till konkurrenskraftiga priser.
Läs mer om Tools

Mer för mindre

Inga rabatter - bara nettopriser!
Läs mer

Vi hjälper dig på rätt väg

Vi erbjuder en mängd kurser till din kompetensuppgradering.
Läs mer
Siemens hos Solar

Enkelt och smidigt att beställa Siemens

Med cirka 20.000 Siemensprodukter är vi nordens största distributörer och sortimentet finns lättillgängligt för dig i vår e-handel. Med vår certifiering Value Added Reseller hjälper vi dig gärna när du behöver expertis om produkter och lösningar.
Upptäck Siemens
Schneiderväljaren

Ett smidigare sätt att hitta rätt produkt

Schneider Electrics produkter och lösningar för automatisering och styrning täcker hela spektrumet inom industri-, infrastruktur- och byggsektorn.
Prova Schneiderväljaren
ABB

Ett nytt branschsamarbete

Solar och ABB har ingått ett nytt och starkt branschsamarbete. ABB är föregångare till ledande verkstadsföretag i världen, med sitt enorma produktutbud av innovativa produkter.
Läs mer om samarbetet
Murrelektronik

Decentraliserad automationsteknik

Murrelektronik är experter på decentralisering och optimering av anslutningar mellan styrskåp och sensor/ställdonnivå. Med ett brett utbud av de senaste lösningarna och smarta teknologier kan du hitta den perfekta lösningen för din produktion.
Upptäck mer

Förstärk dina inköp hos oss

Arbetskläder

Digital lösning

Minimera tidskonsumtionen och kontrollera dina utgifter när du köper arbetskläder med företagslogotyp. Som kund hos Solar kan du samla alla dina inköp på ett ställe och samtidigt få en fullständig överblick över förbrukningen.
Läs mer och handla
Industriprodukter

Stort utbud i vår e-handel

Som Solar -kund har du nu tillgång till ett nytt stort sortiment med t.ex. lager, rullkedjor, kilremmar och pneumatik.
Läs mer och handla
Pneumatik

Klart vi kan!

Vi väljer våra samarbetspartners noga, precis lika noga som de är, när de väljer oss. Vi ser det som ett ömsesidigt uppdrag som ska gynna dig som kund.
Läs mer och handla

TCO_model.png

Minska de totala kostnaderna

Fler och fler företag ser värdet av att implementera smartare lagerlösningar, konsolidera leverantörer och skräddarsy logistik.

En totalkostnad för ägandekostnad (TCO) hjälper till att minska den totala kostnaden för att köpa produkter och tjänster. Genom TCO hittar vi lösningar som optimerar verksamheten. Ett helhetsgrepp stärker lönsamheten.

Läs mer om ökad lönsamhet
Case

SCADA stärker konkurrenskraften med Kitting

Företaget SCADA International AS ökar effektiviteten i inköp, produktion och redovisning med en TCO -strategi för inköpsuppsättningen. Vinsten är så omfattande att företaget har möjlighet att skjuta upp nyanställningar, förklarar vd Jens Vanting Bagger. Texten är på norska.
Läs mer om SCADA
Case

Leverantörskonsolidering underlättar livet för maskintillverkare

Genom att konsolidera en stor del av sin upphandling har Nilpeter minskat administrativa kostnader avsevärt och frigjort betydande resurser.
Läs mer om Nilpeter
Case

SCA i Ortviken

Ett mer relevant, levande sortiment och högre effektivitet i alla led. Det är två av de absolut största fördelarna för SCA i Ortviken, sedan de började använda sig av Solars tjänst VMI Lagerstyrning.
Läs mer

Logistiklösningar

Nattleverans

Vi gör natten till en del av din arbetsdag.
Läs mer
Fastbox

Spara tid och pengar med Fastbox

Visste du att Solars Fastbox-leveranstjänster är en grönare transportmetod jämfört med om hantverkaren kör till Solars eller andra leverantörers butiker och själv hämtar produkterna?
Läs mer

Expressleverans

Vår Expressleverans är perfekt när det är riktigt bråttom och det som saknas behövs idag
Läs mer

Kanban

Vill du ha en effektivare lagerlösning med optimal inventering för ditt projekt? Vi kan lösa detta åt dig med vår Kanban-lagringslösning. Den kräver varken wifi eller programvara.
Läs mer

Kontakta vårt kundcenter

Om du har några frågor är du alltid välkommen att kontakta vårt kundcenter.
Till vårt kundcenter
Bli kund

Få tillgång till tusentals kvalitetsprodukter

Fyll i formuläret för att skapa ett konto, så kontaktar vi dig när vi har fått informationen om ditt företag.
Fyll i formuläret här

Ladda ner vår app!

Vår app Solar Mobile är nu ännu mer komplett! Du kan beställa snabbt och enkelt var och när du vill dygnet runt. Har du fortfarande inte laddat hem vår app? Gör det idag och börja handla direkt!
Läs mer

Tips och Tricks

Vi har samlat alla tips och tricks du kan behöva för att enkelt lära dig att navigera i vår e-handel. Allt från vanliga frågor och svar, instruktionsvideor till tips och tricks för nya funktioner.
Läs mer